see uth banner

μενού

Apostolopoulou

Ονομάζομαι Γλυκερία Αποστολοπούλου και είμαι απόφοιτη του ΠΜΣ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που μέσα από αυτό το πρόγραμμα είχα την ευκαιρία να εξειδικευτώ στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και να έρθω σε επαφή με τόσο αξιόλογους ανθρώπους και επαγγελματίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια εμπειρία ζωής. Απαιτεί ιδιαίτερη δέσμευση, προσπάθεια, αντοχή, διάβασμα, παρακολούθηση πολλών μαθημάτων και σεμιναρίων, πρακτική εξάσκηση, όμως όλος ο κόπος γίνεται μικρότερος μέσα από το θετικό κλίμα, το μεράκι και τα εφόδια που προσφέρονται.

Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία συνειδητοποιώ ότι το πρόγραμμα έχει έναν άρτιο ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Τα μαθήματα και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, ενώ ιδιαίτερη καινοτομία του προγράμματος αποτελεί ο συνθετικός του χαρακτήρας, ο οποίος μας έφερε σε επαφή με πολλές και διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Επιπλέον, ακόμα μια καινοτομία αποτελεί η πολυπολιτισμική ταυτότητα που διέπει όλο το πρόγραμμα σπουδών. Ταυτόχρονα, επειδή η συμβουλευτική διαδικασία δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς το αντίστοιχο βίωμα, το ΠΜΣ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας προσφέρει τα απαραίτητα ερεθίσματα και σε βιωματικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης, είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ εκ των έσω τη διαδικασία της συμβουλευτικής και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο να δομήσω την ταυτότητά μου ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Συγχρόνως, αναπόσπαστο κομμάτι της βιωματικής εμπειρίας της συμβουλευτικής αποτέλεσε και η διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης, μέσω ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής. Προσωπικά, θεωρώ το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό την καλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου, καθώς, σε σύγκριση με αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα, προετοιμάζει όσους εμπλακούν ενεργά για τον επαγγελματικό στίβο, έχοντας αποκτήσει ευχέρεια και εξοικείωση με το αντικείμενο της Συμβουλευτικής. Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που συνάντησα σε αυτό το ταξίδι και ευχαριστώ τον κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά!

Γλυκερία Αποστολοπούλου,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top