see uth banner

μενού

diapouliTo πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» συνέβαλε καθοριστικά στην ανέλιξη της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας.
Πρόκειται για ένα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο παρέχει πολύπλευρη κατάρτιση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, εποπτεία και προσωπική ανάπτυξη σε κάθε φοιτητή/τρια που δεσμεύεται να το παρακολουθήσει. Χαρακτηρίζεται από υπαρξιακό και πολυπολιτισμικό προσανατολισμό, με έντονο τον βιωματικό τρόπο μάθησης και παράλληλα μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και της εποπτείας παρέχει στον φοιτητή την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό, ώς εργαλείο στην θεραπευτική πράξη.
Η πολύωρη πρακτική άσκηση, η οποία πλαισιώνεται από την ατομική και ομαδική εποπτεία, καθώς και η συνεχής ανατροφοδότηση δίνουν την ευκαιρία στον κάθε φοιτητή να εφαρμόσει στη πράξη, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας, όλα όσα σε θεωρητικό επίπεδο έχει διδαχθεί. Μέσα από την άσκηση και την εποπτεία ο σπουδαστής αποκτά μεγαλύτερη επίγνωση του ρόλου του, ώς εν δυνάμει συμβούλου ψυχικής υγείας.
Προσωπικά, αυτό που για εμένα τοποθετεί το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό στην κορυφή είναι αφενός η ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές για επιμέλεια εαυτού, αυτοφροντίδα, μεγαλύτερη ενόραση και κατανόηση των τυφλών, μέχρι τώρα, σημείων. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να κατανοήσει κανείς τον συμβουλευόμενο, αν ο ίδιος δεν έχει βιώσει αυτόν τον ρόλο; Και αφετέρου ότι το πρόγραμμα αυτό με όλα όσα με εφοδίασε, με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου, επιλέγοντας την κατάλληλη για εμένα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, προκειμένου να ασκήσω το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή.
Καταλήγοντας, αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων που επιλέχθηκα να εκπαιδευτώ σε αυτό το πρόγραμμα. Νιώθω τυχερή που συνάντησα σπουδαίους ανθρώπους και διδάχθηκα από τους εξαιρετικούς καθηγητές του προγράμματος.


Διαπούλη Άννα Μαρία
Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top