see uth banner

Menu

Όποιος επιτυχών του ΠΜΣ ανήκει στις κατηγορίες που δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης (όπως αναφέρονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 4899/ τ. Β΄/16-09-2022) και επιθυμεί να κάνει σχετική αίτηση, καλείται να καταθέσει (αφού έχει ολοκληρώσει την προεγγραφή του) τα ΠΛΗΡΗ δικαιολογητικά σε μορφή pdf αρχείων από 24 Ιουλίου 2023 έως 6 Αυγούστου 2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, καμία αίτηση δε θα γίνεται δεκτή, καθώς είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί άμεσα ο οικονομικός προγραμματισμός για την ερχόμενη διετία όλου του ΠΜΣ. 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 4899/ τ. Β΄/16-09-2022, καθώς και στο έντυπο της εν λόγω αίτησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Α) Τα mails προς το This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ΔΕΝ μπορεί να περιέχουν αρχεία ΣΥΝΟΛΙΚΑ όγκου μεγαλύτερου των 5ΜΒ, καθώς οι πανεπιστημιακοί λογαριασμοί mail έχουν τον συγκεκριμένο περιορισμό. Μπορεί κανείς είτε να τα συμπιέσει είτε να κατανείμει τα αρχεία που χρειάζεται να στείλει σε περισσότερα mails (αριθμώντας τα, για να μη χαθεί κάποιο), με προσοχή ο συνολικός όγκος των αρχείων καθενός mail να μην ξεπερνά το όριο αυτό.

Β) Ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης (βλ. άρθρο 2, παρ. 5, ΦΕΚ 3387/τ.Β΄/10-8-2018). Επομένως, οι γεννηθέντες εντός του 1997 και μεταγενέστερα, υπόκεινται στην κατηγορία όσων "δεν έχoυν συμπληρώσει το εικοστό έκτο (26ο) έτος της ηλικίας τους".

Γ) Επισημαίνεται ότι: "Ο συνολικός αριθμός των απαλλασσόμενων από τα τέλη φοίτησης φοιτητών δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο τριάντα τοις εκατό (30%) του συνόλου των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά ακαδημαϊκό έτος". (άρθρο 3, παρ. 5, ΦΕΚ 4899/ τ. Β΄/16-09-2022). Επομένως, ο αριθμός των απαλλαγών που εντέλει θα δοθούν, εξαρτάται άμεσα από τον τελικό αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών του ΠΜΣ. 

Go to top