see uth banner

Menu

 

Οι φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για ΣΠΟΥΔΕΣ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ .

Οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια των Τμημάτων τους εδώ: http://erasmus.uth.gr/gr/spoudes/etairoi-gr

Οδηγίες για την online υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να δείτε εδώ .

Αφού συμπληρώσουν όλα τα πεδία ηλεκτρονικά, θα πρέπει στη συνέχεια να «ανεβάσουν» και τα απαραίτητα εξής συνοδευτικά δικαιολογητικά:

  • Το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής πλήρως συμπληρωμένο με επικαιροποιημένα τα προσωπικά τους στοιχεία.
  • Πιστοποιητικό πρόσφατης Αναλυτικής Βαθμολογίας από τη Γραμματεία του Τμήματος όπου ανήκουν.    
  • Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ (στα ελληνικά). Το Βιογραφικό Σημείωμα ΔΕΝ μπορεί να είναι χειρόγραφο. Σχετική φόρμα μπορεί να αναζητηθεί στο: https://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae
  • Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσικής ικανότητας.
  • Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω συνδέσμου που αναγράφεται στις οδηγίες από:

από Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως και Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 (μέχρι 13.00, ώρα Ελλάδας)

και θα αφορούν σε μετακινήσεις κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

  • Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής μίας αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+ ανά ακαδημαϊκό έτος (για σπουδές ή για πρακτική άσκηση).
  • Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, αφού συγκεντρωθούν στο Γραφείο Διεθνών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων/Erasmus+, αποστέλλονται στους Ακαδημαϊκούς Υπεύθυνους των Τμημάτων για την τελική επιλογή.
  • Η οποιαδήποτε μετακίνηση του φοιτητή προϋποθέτει έγκριση του προγράμματος σπουδών από το όργανο που έχει ορίσει το Τμήμα (Συνέλευση Τμήματος) ως αρμόδιο για αντιστοίχιση, αναγνώριση ή ισοδυναμία.

Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για οποιαδήποτε απορία:

Για τα Τμήματα του Βόλου: κα Άσπα Αλεξίου, 24210 74289 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Για τα Τμήματα Λάρισας – Καρδίτσας – Τρικάλων: κα Αρετή Μπανιά, 2410 684727 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Για τα Τμήματα Λαμίας: κ. Σπυρίδων Καραμήτρος, 22310 60118 & 22310 60195 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Με εκτίμηση

Αρετή Μπανιά

Areti BANIA

International Relations Office – Erasmus+                                         

  University of Thessaly – Gaiopolis                                                

      Larissa-Trikala Ring Road 

      41500, Larissa

      Greece

+302410684727

http://erasmus.uth.gr/en/

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. or This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

____________________________________________________

Μάγδα Νικολαραΐζη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Αγωγής Κωφών

Διευθύντρια του ΠΜΣ “Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Αγωγή"

Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής

Συντονίστρια της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Go to top