see uth banner

Menu

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το πρόγραμμα της Εξεταστικής του Σεπτεμβρίου πατήστε εδώ


Αγαπητοί φοιτητές,

Οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνουν εξ αποστάσεως. Για την διεξαγωγή τους οι διδάσκοντες χρησιμοποιούν την εφαρμογή MsTeams και αν το κρίνουν απαραίτητο και την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο MsTeams γίνεται πάντα σύνδεση του φοιτητή για ταυτοποίηση των στοιχείων του ανοίγοντας ο φοιτητής την κάμερα του και δείχνοντας την ακαδημαϊκή του ταυτότητα, ΠΡΙΝ την διεξαγωγή της εξέτασης.  Για τον λόγο αυτό πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Για να δοκιμάσετε τον εξοπλισμό σας (ΗΥ, Teams, μικρόφωνο, κάμερα, ηχεία) δημιουργήθηκε μία δοκιμαστική ομάδα στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε από σήμερα (οποιαδήποτε ώρα της ημέρας) και να συνομιλήσετε με κάποιο συμφοιτητή σας με τον οποίο που θα έχετε προηγουμένως κανονίσει την συνάντηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ με χρήση του Κωδικού Ομάδας / Team Code: jh9ut9q

Προσοχή! Απαιτείται η κατοχή ιδρυματικού λογαριασμού στο ΠΘ από κάθε συμμετέχοντα. Αύριο Τετάρτη 20/9/2023 το μεσημέρι μετά τις 12:00, θα συνδεθεί και ο τεχνικός του ΠΤΕΑ για να απαντήσει σε τυχόν σε ερωτήσεις ή να λύσει τεχνικά προβλήματα. Για να επικοινωνήσετε μαζί του στείλτε mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. αναφέροντας τα στοιχεία σας, το πρόβλημα και τηλέφωνο επικοινωνίας. Για δοκιμαστικούς λόγους η σύνδεση στο MsTeams μπορεί να γίνει και από κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν συνιστάτε η χρήση του κινητού για τις εξετάσεις, παρά μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Στην δοκιμαστική ομάδα μπορείτε και κάνετε δύο πράγματα: 

  1. «Συμμετοχή» στην δοκιμαστική σύσκεψη που έχει ήδη προγραμματιστεί και να συνομιλήσετε με κάποιον που είναι ήδη συνδεδεμένος 
  2. Να συμπληρώστε μία ενδεικτική φόρμα, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται για την εξετάσεις. Την φόρμα θα την βρείτε στο πάνω μέρος στην γραμμή του μενού δίπλα από την λέξη «Αρχεία». Έχετε δικαίωμα να την συμπληρώσετε μία φορά ανά άτομο και να κάνετε αποστολή, ώστε να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα. Αν όλα πάνε καλά θα πάρετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οι απαντήσεις σας δεν αξιολογούνται και μπορείτε να γράψετε ότι επιθυμείτε!

Συμμετοχή στην σύσκεψη μπορείτε να κάνετε και με έναν απλό τρόπο πατώντας σε αυτόν το σύνδεσμο και με την χρήση του φυλομμετρητή σας και μόνο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ μπορείτε να δείτε και να συμπληρώσετε την φόρμα παρά μόνο να συνομιλήσετε με όποιον είναι συνδεδεμένος εκείνη την στιγμή στην σύσκεψη.

Για την χρήση του eclass -εφόσον ο διδάσκων το επιλέξει ως τρόπο εξέτασης- θα λάβετε οδηγίες από τον διδάσκοντα. Το eclass είναι ένα περιβάλλον που ήδη γνωρίζει ο φοιτητής, αφού το χρησιμοποιεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για να λαμβάνει υλικό, ενημερώσεις ή εργασίες για το μάθημα.

Οι φοιτητές του ΔΟΑΤΑΠ θα πρέπει σήμερα να στείλουν mail στην Γραμματεία του ΠΤΕΑ στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ζητώντας να λάβουν τα στοιχεία σύνδεσης του ιδρυματικού λογαριασμού τους από το ΠΘ, πιθανότατα αύριο 20/9/2023.

Συνιστούμε ΟΛΟΙ οι φοιτητές να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους και την σύνδεση στο MsTeams ώστε να μην υπάρχουν τεχνικά προβλήματα την ημέρα της εξέτασης και να κυλήσει ομαλά η διαδικασία.

O τεχνικός υπεύθυνος του ΠΤΕΑ

Κυριαζής Βαΐτσης

.

 

 

Go to top