see uth banner

μενού

AthanasiouΟνομάζομαι Αθανασίου Δέσποινα και είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές μου σπουδές, εργάστηκα στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου σύντομα συνειδητοποίησα ότι οι αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής καθιστούν απαραίτητη την περεταίρω επιμόρφωσή μου. Έπειτα από μακροχρόνια αναζήτηση του κατάλληλου Μεταπτυχιακού Προγράμματος, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Μεταπτυχιακό στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», θα μου προσφέρει όλα τα εφόδια που θα χρειαστώ στη μελλοντική επαγγελματική μου πορεία.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό εντάσσει στο πρόγραμμα σπουδών του ένα ευρύ φάσμα παροχών, τις οποίες δεν περιλαμβάνει κανένα άλλο στη χώρα μας. Τα ποικίλης θεματολογίας σεμινάρια, καθώς και τα πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται από τους άριστα καταρτισμένους καθηγητές, προσδίδουν το επιστημονικό κύρος που χρειάζεται να έχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Επιπροσθέτως, τη θεωρητική γνώση συνοδεύει η βιωματική μάθηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της Πρακτικής Άσκησης, αλλά και της εποπτείας.
Πέραν της δημιουργίας μίας υψηλά επιστημονικής υπόστασης, το εν λόγω μεταπτυχιακό με βοήθησε, μέσω της ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής, να πραγματοποιήσω στροφή προς εαυτόν, να επεξεργαστώ προσωπικά μου ζητήματα και προτού να είμαι έτοιμη να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όσους χρήζουν θεραπευτικής παρέμβασης, να έχω πρωτίστως θεραπεύσει τις δικές μου συναισθηματικές δυσκολίες.
Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να παραλείψω την αναφορά μου στην ετοιμότητα των στελεχών του μεταπτυχιακού, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκάλεσε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19. Παρόλο που η εν λόγω συνθήκη δεν αποτελεί παρούσα μέθοδο διδασκαλίας, θεωρώ αναγκαίο να αναφέρω ότι η ποιότητα της μαθησιακής διαδικασίας διατηρήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ακόμα και υπό τη σκιά μίας τόσο δυσμενούς συνθήκης.
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου παρότρυνση σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι προς τη μάθηση και να τους διαβεβαιώσω ότι ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, θα διαπιστώσουν όχι μόνο την επαγγελματική τους ανέλιξη, αλλά και τη βαθύτατη προσωπική τους ανάπτυξη.


Αθανασίου Δέσποινα
Παιδαγωγός
Τηλ. Επικοινωνίας: 6976036067
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top