see uth banner

μενού

NasiopoulouΟνομάζομαι Νασιοπούλου Βαλεντίνα και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» αποτέλεσε για εμένα εμπειρία ζωής. Ήταν ένα ταξίδι δύσκολο, λόγω του εντατικού και απαιτητικού χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών, αλλά παράλληλα ένα ταξίδι-ορόσημο τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική μου εξέλιξη. Μέσα από το μεταπτυχιακό αυτό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και να εκπαιδευτώ από άρτια καταρτισμένους επιστήμονες/καθηγητές. Η εκπαίδευση που παρέχει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό σε βιωματικό, θεωρητικό, εργαστηριακό, ερευνητικό και πρακτικό επίπεδο, θεωρώ πως συντελεί σημαντικά στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής, θεωρητικής και επαγγελματικής κατάρτισης, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη βελτίωση της αυτογνωσίας των επαγγελματιών που φοιτούν σε αυτό.

Το παρόν μεταπτυχιακό στο σύνολό του συνέβαλε στο να αισθάνομαι περισσότερο ασφαλής και επαρκής στον επαγγελματικό μου ρόλο. Μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες του ΠΜΣ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας αποτελεί για εμένα η προσωπική ανάπτυξη μέσω της ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να «δουλέψω» προσωπικά μου αιτήματα, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να βιώσω την εμπειρία μίας βοηθητικής-συμβουλευτικής σχέσης από την πλευρά της συμβουλευόμενης. Επιπλέον, η πολύωρη πρακτική άσκηση, η οποία συνοδεύεται από ατομική και ομαδική εποπτεία, συνέβαλε στη δόμηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που αποκόμισα και στην απόκτηση δεξιοτήτων συμβουλευτικής, που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία δουλειάς. Έπειτα, ο συνθετικός χαρακτήρας του μεταπτυχιακού, που δίνει τη δυνατότητα επαφής με διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, αποτελεί ένα ακόμη θετικό στοιχείο. Στα θετικά σημεία του μεταπτυχιακού είναι σημαντικό να αναφερθεί και η εξαιρετική γραμματειακή υποστήριξη.

Αισθάνομαι ευγνώμων που υπήρξα σε αυτό το μεταπτυχιακό, το οποίο προσωπικά θεωρώ ως την καλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου. Είναι ένα μεταπτυχιακό που απαιτεί προσήλωση, δέσμευση και επιμονή, ωστόσο στο τέλος του βλέπεις τις προσπάθειές σου να ανταμείβονται. Το συνιστώ, λοιπόν, ανεπιφύλακτα σε όποιον/α θα ήθελε να ζήσει αυτό το εποικοδομητικό ταξίδι μάθησης, γνώσης, εμπειριών, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.


Νασιοπούλου Βαλεντίνα
Ψυχολόγος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top