see uth banner

μενού

Vlachou MariaΟνομάζομαι Μαρία Βλάχου και είμαι απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Επιθυμώντας να εμβαθύνω και να αποκτήσω περισσότερες δεξιότητες και τεχνικές στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής, ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όταν ξεκίνησα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δεν περίμενα ότι θα είναι μια τόσο μεγάλη εμπειρία ζωής, ένα ιδιαίτερο ταξίδι συναισθημάτων, ένα ξεχωριστό κομμάτι με πολλά ερεθίσματα, που πάντα θα με ακολουθεί. Ο συνθετικός χαρακτήρας του προγράμματος, οι διαφορετικές οπτικές που σου παρέχει μέσα από τα ποικίλα μαθήματα, τα θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια και οι χίλιες ώρες πρακτικής άσκησης αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στην φαρέτρα ενός συμβούλου. Ακόμη, η δυνατότητα προσωπικής ανάπτυξης μου έδωσε τα εφόδια να επεξεργαστώ δικά μου αιτήματα, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω και αντιμετωπίζω κάποια πράγματα στην καθημερινότητα. Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί, που πολλές φορές λειτουργούν ως μέντορες, είναι, επίσης, ένα σημαντικό κεφάλαιο του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Ακόμη, γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε τις ίδιες γνώσεις και τα ίδια άγχη, γεγονός που μας ένωσε και έκανε το ταξίδι αυτό πιο ευχάριστο.

Οι απαιτήσεις του μεταπτυχιακού, οι οποίες είναι αρκετές, σε συνδυασμό με τη χιλιομετρική απόσταση και την παράλληλη εργασία των περισσότερων φοιτητών, αποτελούν ένα σημαντικό σύνολο δυσκολιών. Ωστόσο, οι δυσκολίες είναι αυτές που πάντα μας εξελίσσουν και μας βελτιώνουν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Συνιστώ, λοιπόν, ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα αυτό σε όποιον θέλει να δομήσει νέες γνώσεις με γερά θεμέλια.

Μαρία Βλάχου
Κοινωνική Λειτουργός
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top