see uth banner

μενού

MertsiotakiΤο Μεταπτυχιακό στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα απαιτητικό και καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα, ακριβώς για να προετοιμάσει έναν Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη περιστατικού, εφαρμόζοντας τις αρχές δεοντολογίας της επιστήμης της Συμβουλευτικής, την οποία καλείται να υπηρετήσει. Όσοι είχαμε την ευκαιρία να έχουμε την εμπειρία ενός άλλου Μεταπτυχιακού σε χώρα της αλλοδαπής, ανακαλύψαμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι μόνο είναι εφάμιλλο, αλλά υψηλότερων προδιαγραφών, με πολυπολιτισμικό προσανατολισμό. Πολύ γρήγορα γίνεται αντιληπτό, ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος σπουδών έχει γίνει από άτομα που έχουν βαθιά ακαδημαϊκή και εμπειρική γνώση και κατάρτιση στο αντικείμενό τους, με κλινική εμπειρία, όπως και με περίσσια εποπτική κατανόηση και υπομονή, ώστε να στηρίξουν τους εκπαιδευόμενους στο ταξίδι της «επαγγελματικής και ατομικής ωρίμανσης».
Η γνωριμία με την κάθε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση έρχεται μέσα από συνάντηση με τους καλύτερους αντιπροσώπους του είδους, με συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Η πρακτική άσκηση, όπως και η εξάσκηση στις τεχνικές Συμβουλευτικής, μπορεί να προκαλούν στιγμές κόπωσης σχετικά με την πολύωρη και απαιτητική δέσμευση του φοιτητή στην παρατήρηση και λεπτομερή καταγραφή των δυναμικών των περιστατικών, όμως, σταδιακά χτίζεται η συνειδητοποίηση της επαγγελματικής ευθύνης και η εξοικείωση με τις τεχνικές της Συμβουλευτικής.
Αναμφίβολα το συγκεκριμένο πρόγραμμα διεξάγεται σε μια υπέροχη και ιδανική πόλη για φοιτητική ζωή, δίνοντας ευκαιρία αποφόρτισης και εύκολης πρόσβασης των φοιτητών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, χωρίς να στερείται ο φοιτητής πρόσβαση δομών και μέσων στην εκπαίδευσή του.
Τα μαραθώνια μαθήματα άφησαν μια πολυπολιτισμική ώσμωση ειδικοτήτων, ηλικιών, φιλοσοφιών…. ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ!!
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η ύπαρξη του αποτελεσματικού, άρτια εκπαιδευμένου και ανθρώπινου γραφείου γραμματειακής υποστήριξης του ΠΜΣ, ενισχύοντας τη διατήρηση πολιτισμού και σεβασμού στις ανάγκες του μεταπτυχιακού φοιτητή, ο οποίος ταξιδεύει κάθε Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσει το πρόγραμμά του!!

Μερτσιωτάκη Ζωή

Εκπαιδευτικός - Ψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top