see uth banner

μενού

pagkoutsouΚάνοντας μία αναδρομή στη διάρκεια φοίτησής μου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», μπορώ να σκεφτώ πολλούς λόγους για να συστήνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο. Όσον αφορά στο θεωρητικό κομμάτι, προσφέρει ένα εύρος πληροφοριών τόσο αναφορικά με την επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και για την ειδική αγωγή, παρέχοντας έτσι υψηλή θεωρητική κατάρτιση και για τις δύο κατευθύνσεις. Την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης έρχεται να ενδυναμώσει η πολύωρη πρακτική άσκηση, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη, αλλά και να τις εμπλουτίσουν μέσα από τα βιώματα της πρακτικής εφαρμογής και τη συνεργασία τους με έμπειρους επόπτες και επαγγελματίες. Τέλος, ιδιαίτερης σημαντικότητας είναι και τα κομμάτια της προσωπικής/ατομικής ανάπτυξης και ομαδικής ψυχοθεραπείας, που παρέχονται κατά τη διάρκεια φοίτησης στο μεταπτυχιακό, καθώς συμβάλλουν στο να αποκτήσει ο κάθε φοιτητής/τρια μεγαλύτερη αυτογνωσία και να έρθει αντιμέτωπος με διάφορες πτυχές του εαυτού του, προτού μπει ο ίδιος στην θέση του συμβούλου.

Συνοψίζοντας, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μου πρόσφερε ένα πλούσιο σύνολο θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών εμπειριών, απαραίτητων για την επαγγελματική μου κατάρτιση και σταδιοδρομία στον χώρο της ψυχολογίας και συμβουλευτικής, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών για την προσωπική μου ανάπτυξη.  

Κωνσταντίνα Παγκούτσου

Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Go to top