see uth banner

μενού

kiriakoglouΤο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» αποτέλεσε για μένα ένα πολύτιμο ταξίδι σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που παρέχει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική εξάσκηση, εποπτεία και προσωπική ανάπτυξη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Μέσα από τα θεωρητικά μαθήματα και σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν από διάφορους αξιόλογους καθηγητές, ήρθα σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την ψυχολογία, τη συμβουλευτική, την ειδική αγωγή, την υγεία και την εκπαίδευση, καθώς, επίσης, και τις περισσότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Το εύρος των μαθημάτων και των σεμιναρίων ανοίγει τους ορίζοντες και δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς τον τομέα με τον οποίο ενδιαφέρεται να ασχοληθεί.

Η πολύωρη πρακτική άσκηση σε συνδυασμό με την εποπτεία μού έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ στην πράξη με τη συμβουλευτική διαδικασία και να εφαρμόσω όλα αυτά που έμαθα στη θεωρία. Η επαφή αυτή με την πράξη πέρα από τη θεωρία μου παρείχε περισσότερη σιγουριά στον ρόλο μου ως σύμβουλος και ως ψυχολόγος.

Τέλος, κάτι που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι η προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών. Η ατομική και ομαδική προσωπική συμβουλευτική ανοίγει τον δρόμο για την καλύτερη διερεύνηση και κατανόηση του εαυτού, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα περισσότερα ανθρωπιστικά επαγγέλματα. Έτσι, τελειώνοντας το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό γνώρισα την πολύπλευρη διαδικασία της συμβουλευτικής καλύπτοντας όλη την πορεία «από την καρέκλα του συμβουλευόμενου μέχρι την καρέκλα του συμβούλου». Μόνο με ευγνωμοσύνη μπορώ να μιλώ για την πολύ σημαντική αυτή εμπειρία που αποτέλεσε αυτό το μεταπτυχιακό. Ένα ταξίδι γνώσεων, εμπειριών, γνωριμιών, συναισθημάτων και ένα αδιαμφισβήτητο εφόδιο για την πορεία μου ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

Κυριάκογλου Σοφία-Μαρία

Ψυχολόγος- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top