see uth banner

μενού

ThomaidiΤο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συμβουλευτική ψυχολογία και συμβουλευτική στην ειδική αγωγή την εκπαίδευση και την υγεία», είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο μου προσέφερε γνώσεις απαραίτητες για την επιστημονική κατάρτιση του συμβούλου ψυχικής υγείας.

Σε θεωρητικό επίπεδο μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω και να αλληλεπιδράσω με ιδιαίτερα καταξιωμένους καθηγητές και μου επέτρεψε να αποκτήσω πλούσια και πολύπλευρη γνώση ενσωματώνοντας πτυχές από πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις, βοηθώντας στην επιλογή της θεωρητικής προσέγγισης που μου ταιριάζει περισσότερο. Επιπλέον, μέσα από την πρακτική των 1100 ωρών είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις που διδάχτηκα κατά τη διάρκεια της μεταπτυχιακής μου εκπαίδευσης και με βοήθησε να ενισχύσω τον  ρόλο μου ως συμβούλου ψυχικής υγείας. Επίσης, ιδιαίτερο ρόλο για εμένα έπαιξε και το βιωματικό κομμάτι του αξιόλογου αυτού μεταπτυχιακού προγράμματος. Το πρόγραμμα μου έδωσε τη δυνατότητα μέσα από την ατομική και ομαδική  ψυχοθεραπεία να γνωρίσω καλύτερα σημαντικές πτυχές του εαυτού μου και να προχωρήσω την προσωπική μου ανάπτυξη. Ιδιαίτερα σημαντική, επίσης, ήταν και η εποπτεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, η οποία με βοήθησε να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν στον χώρο της συμβουλευτικής, αλλά και να αναπτύσσομαι σε προσωπικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μου προσέφερε γνώσεις απαραίτητες για έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας και με ενδυνάμωσε σε προσωπικό επίπεδο, παρέχοντας μου πλούσιες εμπειρίες. Παρά το δύσκολο και απαιτητικό χαρακτήρα του, ήταν για μένα μια εμπειρία ανεκτίμητης αξίας και νιώθω ευγνώμων που τη βίωσα.

Θωμαΐδη Ελισσάβετ

Ψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Go to top