see uth banner

μενού

Gaitanidou

Δεν είναι εύκολο να παραθέσω σε ένα τόσο μικρό κείμενο τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, από το ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάζεται να αφιερώσει κανείς προσωπικό χρόνο και προσπάθεια, αλλά κυρίως αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της Συμβουλευτικής. Το περιεχόμενο του προγράμματος, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών προσεγγίσεων της συμβουλευτικής ψυχολογίας, το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και η εποπτευόμενη πρακτική άσκηση που προσφέρεται, καθιστούν, κατά την άποψή μου, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πω, πως μέσα από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται στους σπουδαστές μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης και διερεύνησης του εαυτού. Η προσωπική και ομαδική συμβουλευτική αποτέλεσε για μένα μια εμπειρία ζωής, η οποία συνέβαλε στην εξέλιξή μου πρώτα ως άνθρωπο και έπειτα ως επαγγελματία.
Ως εκπαιδευτικός, θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό αυτό μου παρείχε τα κατάλληλα εφόδια για να εξελιχθώ επαγγελματικά, καθώς συνέβαλε ουσιαστικά στην αλλαγή της οπτικής μου και στην ανάπτυξη νέων τρόπων σκέψης και επίλυσης των διάφορων προβλημάτων που συχνά προκύπτουν όταν δουλεύεις με παιδιά και γονείς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους, δεν ήταν λίγες οι φορές που αξιοποίησα τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αποκόμισα από αυτό.
Αν με ρωτούσατε, θα σας έλεγα ότι είμαι περήφανη που είμαι απόφοιτος του συγκεκριμένου ΠΜΣ και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον/α είναι ανοιχτός/η σε νέες ιδέες, γνώσεις και αλλαγές αλλά και πρόθυμος/η να δουλέψει σκληρά με στόχο την ολόπλευρη εξέλιξη του/της. Σας εγγυώμαι ότι δεν θα το μετανιώσετε!

Γαϊτανίδου Έλενα,
Εκπαιδευτικός,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top