see uth banner

μενού

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ) και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) συνδιοργανώνουν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 την Εκδήλωση με τίτλο: «Παιχνίδι και Άθληση στο Ύπαιθρο για Όλους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες (10-12 π.μ.) στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου–Βόλου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές που φοιτούν σε Ειδικά και Γενικά Σχολεία της πόλης του Βόλου. Οι βασικοί στόχοι των αυτών των δραστηριοτήτων είναι να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες να αλληλεπιδράσουν θετικά με τους συνομηλίκους τους και να προβάλλουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στο παιχνίδι, τη χαρά, τη δημιουργικότητα, τον ήλιο και τη θάλασσα! Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, οι οποίες ενισχύουν τη συνύπαρξη χωρίς αποκλεισμούς και συμβάλλουν στην καλλιέργεια των φυσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όλων των παιδιών.


Οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα έχουν οργανωθεί από τους φοιτητές των δύο προαναφερθέντων Τμημάτων του Π.Θ. με την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών τους (Δ. Κοκαρίδας, ΤΕΦΑΑ, Σ. Τζιβινίκου, Ε. Διδασκάλου και Ι.Νησιώτου, από το ΠΤΕΑ.). Μέσα από αυτή την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και κοινής δράσης, οι αυριανοί εκπαιδευτικοί των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα αποκτήσουν θετικές εμπειρίες συνεργασίας, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες και θα τους βοηθήσουν στο μελλοντικό εκπαιδευτικό τους έργο. Ειδικότερα, για τους τεταρτοετείς φοιτητές του ΠΤΕΑ, η συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί ένα ευχάριστο αποχαιρετιστήριο αλλά και ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων της πόλης του Βόλου, στα οποία πραγματοποίησαν την Πρακτική τους Άσκηση, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, στο οποίο κάνουν πρακτική άσκηση δυο Γαλλίδες φοιτήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του ΠΤΕΑ με το Πανεπιστήμιο του Montpellier της Γαλλίας.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους

Go to top