see uth banner

μενού

Tα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρείας Ελλάδος (ΠΕΕ) διοργανώνουν το ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στον Βόλο. Τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι το Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι οι ημερομηνίες 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019. Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στις 15.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, στις 15.00. Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στις 18.15 έως και τις 20.20 στο Αμφιθέατρο Κορδάτος (Παραλιακό Συγκρότημα) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: "Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο". Έχοντας ως αφετηρία την έννοια της δημοκρατίας ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως συστήματος διακυβέρνησης και δεδομένου του επιστημονικού διαλόγου που έχει αναπτυχθεί διεθνώς για την καλλιέργεια της πολιτικής και δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους στην εκπαίδευση, τη συμμετοχική δράση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική εκπαίδευση και επομένως τον επαναπροσδιορισμό ενός δημοκρατικού σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, αποφασίστηκε το εν λόγω θέμα από κοινού με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και τα οποία υπηρετούν ως μέλη ΔΕΠ στα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύνεδροι από όλη την επικράτεια της χώρας και από την αλλοδαπή συμμετέχουν. Πληροφορίες για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα pee2019.uth.gr. Με μεγάλη χαρά και τιμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας όσο και από άλλες εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας ώστε να συνδράμουν στον επιστημονικό διάλογο για το θέμα του Συνεδρίου.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής                         
Σταυρούλα Καλδή                                                 
Καθηγήτρια                                                                         
Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

Go to top