see uth banner

μενού

Φοιτητές που έχουν ιδρυματικό e-mail (Username / Password) μορφής username@sed.uth.gr


Προκειμένου οι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος να λάβουν τους κωδικούς teams για την παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως, πρέπει πρώτα να συνδεθούν στην πλατφόρμα eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη συνέχεια να αναζητήσουν το μάθημα ή τα μαθήματα που τους/τις ενδιαφέρουν. Στις ανακοινώσεις του μαθήματος ο διδάσκων θα έχει αναρτήσει αντίστοιχη ανακοίνωση με τον κωδικό teams για την παρακολούθηση του μαθήματος στην ηλεκτρονική αίθουσα.

Αν το μάθημα στο eclass είναι κλειστό θα πρέπει να κάνουν "Αίτηση εγγραφής στο μάθημα" προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο μάθημα και στον κωδικό teams. Συστήνεται στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες μετά την λήξη των δηλώσεων μαθημάτων στην ηλεκτρονική γραμματεία (για ημερομηνίες έναρξης και λήξης θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση), για μαθήματα στα οποία έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eclass, προκειμένου να ενημερωθούν για τον κωδικό teams και να τα παρακολουθήσουν και τελικά δεν τα επέλεξαν/δήλωσαν, να τα διαγράψουν.

 

Πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες


Ιδρυματικός λογαριασμός - μορφής: username@sed.uth.gr

Τα προαναφερόμενα καθώς και οι οδηγίες ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ και για τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες μετά την λήψη των μηνυμάτων με τα οποία θα ενημερωθούν για τoν ιδρυματικό λογαριασμό τους (e-mail) μορφής username@sed.uth.gr που θα τους/τις δοθεί από το Πανεπιστήμιο, καθώς και τη διαδικασία με την οποία θα ορίσουν το password.

Παρακάτω θα βρείτε γενικές οδηγίες για υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης e-class

Στην υπηρεσία e-class μπορείς να βρεις ψηφιακό υλικό (σημειώσεις του μαθήματος, παρουσιάσεις, ανακοινώσεις, κ.α.), το οποίο αναρτούν οι διδάσκοντες, για τα μαθήματα που παρακολουθείς. Για τη σύνδεσή σου στην υπηρεσία e-class, είναι απαραίτητο την πρώτη φορά να κάνεις «Εγγραφή» στην αρχική σελίδα συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Για την εγγραφή δίνεις την πλήρη διεύθυνση του e-mail σου που σου δόθηκε από το Πανεπιστήμιο (π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και το αντίστοιχο password που έχεις ορίσει. Μετά την εγγραφή, μπορείς να συνδεθείς στην υπηρεσία από την αρχική σελίδα και να έχεις πρόσβαση στο σύνολο των μαθημάτων που προσφέρονται από τους διδάσκοντες. Επιλέγεις από μενού αριστερά «Μαθήματα», «Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών» και από την λίστα βάζεις τσεκ στο μάθημα που θες να παρακολουθήσεις. Στις ανακοινώσεις του μαθήματος θα βρεις και την αντίστοιχη ανακοίνωση με τον κωδικό teams για την παρακολούθηση του μαθήματος στο ηλεκτρονικό δωμάτιο.

Ειδικά για την παρακολούθηση και την εξέταση των εξ αποστάσεων μαθημάτων, είναι πολύ σημαντικό να έχεις συχνή επαφή με το e-class κάθε μαθήματος μιας και εκεί θα ανακοινώνονται απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες των διδασκόντων για το πώς θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα και αργότερα πώς θα εξεταστείς σε αυτά.

Πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων MS-TEAMS

Οδηγίες προς Φοιτητές για την παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως με την πλατφόρμα MS-TEAMS, πατήστε εδώ.

Βίντεο για Φοιτητές εδώ.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Οδηγίες θα σας δοθούν μετά την ταυτοποίηση και την ολοκλήρωση της εγγραφής σας και αφορούν:

Για τεχνική υποστήριξη (πρωινές ώρες) μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του ΠΤΕΑ. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ.

Γραμματεία ΠΤΕΑ

Go to top