see uth banner

μενού

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν επιλέξει / ή προτίθενται να επιλέξουν το μάθημα της γαλλικής γλώσσας, να προσέλθουν σε μία από τις παρακάτω συναντήσεις, για να καθοριστεί το περιεχόμενο του μαθήματος και να οριστικοποιηθούν οι μέρες/ώρες διδασκαλίας, καθώς και οι μέρες/ώρες συνεργασίας.

Μέρα πρώτης ενημερωτικής συνάντησης-γνωριμίας

Ώρα πρώτης ενημερωτικής συνάντησης-γνωριμίας

Χώρος πρώτης ενημερωτικής συνάντησης-γνωριμίας

19 Σεπτεμβρίου

15.00-16.00

Αίθουσα Ι1, ισόγειο, Κτίριο Ματσάγγου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (28ης Οκτωβρίου 78)

20 Σεπτεμβρίου

10.00-11.00

Αίθουσα Η2, β’ όροφος, Κτίριο Δελμούζου, Παραλιακό Συγκρότημα (Αργοναυτών και Φιλελλήνων)

20 Σεπτεμβρίου

11.30-12.30

Αίθουσα Γ, ισόγειο, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Πεδίον Άρεως)

Όσοι φοιτητές/φοιτήτριες δεν μπορούν να προσέλθουν στις συγκεκριμένες συναντήσεις, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις διδάσκουσες μέχρι τις 18 του μηνός μέσω μέιλ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή να στείλουν μήνυμα μέσω viber στο 6973270524, αναγράφοντας το τμήμα τους, έτος σπουδών, μέρες και ώρες που τους διευκολύνουν, καθώς και το επίπεδο γλωσσομάθειάς τους (καμία γνώση, γνώσεις σχολείου, πτυχίο Α1, Α2, Β1 κτλ.) ή να τηλεφωνήσουν στο γραφείο του Τομέα Γαλλικής (2421074461) την Πέμπτη 19.9. από τις 18.00 έως τις 21.00, προκειμένου το οριστικό πρόγραμμα που θα εκπονηθεί να καλύπτει τις ανάγκες τους στο μέτρο του δυνατού.

Οι διδάσκουσες

Αδαμαντία Κάκαρη § Βασιλική Τσελά ΕΕΠ Γαλλικής

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ακαδημαϊκό έτος: 2019-2020

Διδάσκουσες:

Αδαμαντία Κάκαρη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6973270524),

Βασιλική Τσελά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6934119429))

 

Η γνώση μιας δεύτερης γλώσσας είναι σήμερα περισσότερο από αναγκαία.  Η γνώση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί πλέον ισχυρό

συγκριτικό πλεονέκτημα!

 

Γενικά οφέλη από την επιλογή της γαλλικής γλώσσας[1]

 

  • H γαλλική γλώσσα ομιλείται από πάνω από 200 εκατομμύρια γαλλόφωνους σε 50 περίπου χώρες
  • 890 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε γαλλόφωνες χώρες
  • Η γαλλική γλώσσα είναι
    • 1η επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων
    • 2η μητρική γλώσσα και 2η ξένη γλώσσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    • 2η επίσημη γλώσσα οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ. )
    • 3η γλώσσα στο Ίντερνετ
  • Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάνη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Αυτό σημαίνει πρόσβαση εργασίας σε τομείς:
  • Πολιτικής και Οικονομίας
  • Νομικής και Διπλωματίας
  • Εμπορίου και Διαμετακόμισης
  • Τεχνολογίας και Κατασκευών
  • Επικοινωνιών και Υπηρεσιών
  • Η Γαλλική είναι διοικητική γλώσσα σε πολλές χώρες που, σήμερα, δέχονται τις επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στις Αφρικανικές, όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, αλλά και στην Νοτιοανατολική Ασία.
  • Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας συσπειρώνει κράτη- μέλη και από τις πέντε ηπείρους, τα οποία δραστηριοποιούνται σε κοινό πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα από τη διάδοση και προώθηση της γαλλικής γλώσσας. Η Ελλάδα αποτελεί κράτος-μέλος του Οργανισμού από το 2004.
  • Η αδελφοποίηση της πόλης του Βόλου με την πόλη Le Mans της Γαλλίας από το 1983, ανοίγει προοπτικές διμερών δράσεων από τα τοπικά πανεπιστήμια.

 

Γιατί να επιλέξετε τη Γαλλία  για τις μεταπτυχιακές σπουδές σας[2];

  • Για να επωφεληθείτε από τα πολύ χαμηλά δίδακτρα και τις οικονομικές διευκολύνσεις που δίνονται στους φοιτητές/φοιτήτριες από το Γαλλικό Κράτος (π.χ. επιδόματα στέγης). Το κράτος στην Γαλλία καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πραγματικού κόστους σπουδών για κάθε φοιτητή στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου θα πληρώσετε υψηλά δίδακτρα (ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε ότι το κόστος ζωής και σπουδών σε μια γαλλική πόλη δε διαφέρει πολύ από το κόστος στο Βόλο, για τους φοιτητές εκείνους που δεν μένουν με τους γονείς τους.)
  • Γιατί μπορείτε να διεκδικήσετε μία από τις υποτροφίες που προσφέρει η Γαλλική Πρεσβεία σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (βλ. www.vrika.org) και / ή το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας (www.cnous.fr)
  • Για να διευρύνετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες στην Ελλάδα (οι γαλλικές επιχειρήσεις είναι οι πρώτοι επενδυτές και οι πρώτοι αλλοδαποί εργοδότες) και στη Γαλλία.
  • Για την ποιότητα των σπουδών. Πάνω από το 20% του εθνικού προϋπολογισμού της αφιερώνεται στην εκπαίδευση. Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία καταρτίζει τους συντελεστές ενός κράτους που είναι σήμερα η 6η σε οικονομική δύναμη και η 2η σε εξαγωγές υπηρεσιών χώρα στο κόσμο
  • Για την ποιότητα του πολιτισμικού, οικονομικού και κοινωνικού της προτύπου

 


 

 

[1]                      Αρκετά στοιχεία έχουν αντληθεί από τον ιστοχώρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Παν/ιου (http://www.pasykaga.gr/gr/news2.asp?id=61).

[2]              Οι περισσότερες πληροφορίες που ακολουθούν έχουν αντληθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο

                http://www.grece.campusfrance.org/ Στο συγκεκριμένο ιστοχώρο θα βρείτε ένα μακρύ κατάλογο με αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τη λίστα με τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις στη Γαλλία, μαρτυρίες ελλήνων φοιτητών που επέλεξαν τη Γαλλία, τις απόψεις διαφόρων υπεύθυνων προσλήψεων για τους αποφοίτους Γαλλικών Πανεπιστημίων και πρακτικές πληροφορίες για τη διαμονή στη Γαλλία, την εργασία, τη διατροφή.

Go to top