see uth banner

μενού

Το Π.Τ.Ε.Α. είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα με αποστολή την κατάρτιση Ειδικών Παιδαγωγών για την εκπαίδευση μαθητών με προβλήματα ακοής, προβλήματα όρασης, νοητική καθυστέρηση, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες.

Παρουσίαση

 

Καλώς ήλθατε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

logo ptea 1Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1993 και άρχισε να λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο του 1998. Σκοπός του Τμήματος είναι η προαγωγή της έρευνας και η διδασκαλία της Ειδικής Αγωγής για την εμβάθυνση και κριτική διαχείριση των σύγχρονων αναγκών στην εκπαίδευση του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού. Το Τμήμα παρέχει ένα πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας και ταυτόχρονα στην ολιγοετή παρουσία του κατέχει σημαντική θέση στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας και της διεθνούς κοινότητας. Σταθερός προσανατολιστικός άξονας όλων μας είναι η πολύπλευρη και άρτια κατάρτιση επιστημόνων και εκπαιδευτικών που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δομές που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, έναν τομέα με πολλές απαιτήσεις και έντονους ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όραμά μας είναι το ΠΤΕΑ να μετατραπεί σε ένα ανοικτό «σχολείο» στο κόσμο με αμφίδρομες πορείες μέσα από γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Η ανάδειξη της σημαντικής τεχνογνωσίας στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συμβάλλει στην αναγνώριση της Ειδικής Αγωγής, ως έναν επιστημονικό χώρο με διακριτές μεταβλητές και επιστημονικά εργαλεία συνδράμοντας σταθερά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης δυναμικής.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος                        Η αντιπρόεδρος του ΠΤΕΑ
Χαράλαμπος Καραγιαννίδης                            Γεωργία Ανδρέου       

Τελευταίες εκδηλώσεις

Διοργάνωση ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ 2018 για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Η εβδομάδα «Ανοιχτών θυρών» στο πλαίσιο του εορτασμού των τριάντα χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 12/03/2018 έως την Παρασκευή 16/03/2018.

Συγκεκριμένα, το ΠΤΕΑ υποδέχτηκε συνολικά 211 μαθητές από διάφορα Λύκεια του νομού Μαγνησίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Οι μαθητές με τους συνοδεύοντες καθηγητές παρακολούθησαν το εξής πρόγραμμα:
Αφού έγινε μια γενική παρουσίαση του Τμήματος αναφορικά με τους σκοπούς, το όραμα και το πρόγραμμα σπουδών, οι μαθητές επισκέφθηκαν τα εξής εργαστήρια:

  • Εργαστήριο 1 «Πρόσβαση στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες»
  • Εργαστήριο 2 «Εφαρμογή ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή»
  • Εργαστήριο 3 «Νευροψυχολογία του Παιδιού»

Στα εργαστήρια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με πιο βιωματικό τρόπο σχετικά με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές εφαρμογές για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με διαταραχές όρασης, ακοής καθώς και για τις εφαρμογές ΤΠΕ στην ειδική αγωγή.  Στην υποδοχή και ξενάγηση των σχολείων συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, και διδάκτορες του Τμήματος.  Πιθανώς κάποιοι από αυτούς τους μαθητές, που επισκέφθηκαν το Τμήμα μας, θα είναι μελλοντικοί φοιτητές μας!

 


 
 

UTH Logo 30years GR

Οδηγός Σπουδών

Aποτυπώνει την ταυτότητα του Τμήματος και σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται, για τα εργαστήρια, τις πρακτικές ασκήσεις και τις εξειδικεύσεις καθώς και για φοιτητικά θέματα...

Εμφανίσεις Άρθρων
2015830

ΠΜΣ Ειδική Αγωγή

ea mainΣτόχος είναι η εμβάθυνση σε γνώσεις σχετικά με την αναγνώριση και κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Περισσότερα...

ΠΜΣ Συμβουλευτική Ψυχολογία

sim mainΕξειδίκευση επιστημόνων στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία» και τη «Συμβουλευτική» με κατευθύνσεις: Συμβουλευτική στην Ψυχική Υγεία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση.  Περισσότερα...

Διδακτορικές Σπουδές στο ΠΤΕΑ

doctor

Αποτελούν υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα με στόχο στη δημιουργία επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και των εφαρμογών. Περισσότερα...

Go to top