University Of Thessaly

μενού

Το Π.Τ.Ε.Α. είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα με αποστολή την κατάρτιση Ειδικών Παιδαγωγών για την εκπαίδευση μαθητών με προβλήματα ακοής, προβλήματα όρασης, νοητική καθυστέρηση, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες.

Παρουσίαση

Καλώς ήλθατε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1993 και άρχισε να λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο του 1998. Σκοπός του Τμήματος είναι η προαγωγή της έρευνας και η διδασκαλία της Ειδικής Αγωγής για την εμβάθυνση και κριτική διαχείριση των σύγχρονων αναγκών στην εκπαίδευση του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού. Το Τμήμα παρέχει ένα πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας και ταυτόχρονα στην ολιγοετή παρουσία του κατέχει σημαντική θέση στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας και της διεθνούς κοινότητας. Σταθερός προσανατολιστικός άξονας όλων μας είναι η πολύπλευρη και άρτια κατάρτιση επιστημόνων και εκπαιδευτικών που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δομές που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, έναν τομέα με πολλές απαιτήσεις και έντονους ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Το 2015 το Π.Τ.Ε.Α. είχε τη μεγαλύτερη βάση -16.119 μόρια- από όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα στην Ελλάδα.

Όραμά μας είναι το ΠΤΕΑ να μετατραπεί σε ένα ανοικτό «σχολείο» στο κόσμο με αμφίδρομες πορείες μέσα από γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Η ανάδειξη της σημαντικής τεχνογνωσίας στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συμβάλλει στην αναγνώριση της Ειδικής Αγωγής, ως έναν επιστημονικό χώρο με διακριτές μεταβλητές και επιστημονικά εργαλεία συνδράμοντας σταθερά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης δυναμικής.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος               O αναπλητωτής Πρόεδρος του Τμήματος
Διονύσης Βαβουγυιός                           Χαράλαμπος Καραγιαννίδης      

(Αρ. 71599/Ζ1/27-4-2016 Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Αναφορικά με τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδ. έτους 2015-2016, σας ενημερώνουμε ότι προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας αλλαγή της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη συντόμευση του χρόνου καταβολής του επιδόματος.

Κατόπιν τούτου οι φοιτητές, δεν θα υποβάλλουν αιτήσεις, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν από το Υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που αφορούν προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, θα υποβάλλονται κανονικά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως εξής:

• Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη του Βόλου στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Βόλος (κτίριο Παπαστράτου, 1ος όροφος).

• Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και της Λαμίας στις Γραμματείες των Τμημάτων τους.

 

Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Οδηγός Σπουδών

Aποτυπώνει την ταυτότητα του Τμήματος και σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται, για τα εργαστήρια, τις πρακτικές ασκήσεις και τις εξειδικεύσεις καθώς και για φοιτητικά θέματα...

Download

Εμφανίσεις Άρθρων
905394

ΠΜΣ Ειδική Αγωγή

Ultimate Browsers Support Στόχος είναι η εμβάθυνση σε γνώσεις σχετικά με την αναγνώριση και κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Περισσότερα...

ΠΜΣ Συμβουλευτική Ψυχολογία

Native RTL SupportΕξειδίκευση επιστημόνων στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία» και τη «Συμβουλευτική» με κατευθύνσεις: Συμβουλευτική στην Ψυχική Υγεία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση.  Περισσότερα...

Διδακτορικές Σπουδές στο ΠΤΕΑ

doctor

Αποτελούν υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα με στόχο στη δημιουργία επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και των εφαρμογών. Περισσότερα...

Go to top